52 Moderne leiligheter i landlige omgivelser

I første og andre etasje er det tilrettelagt for et økt helsetilbud, samt butikker og kontorer, mens det er leiligheter i de øvrige etasjene.
– Det er 52 flotte leiligheter med fine balkonger, fjernvarme med vannbåren gulvvarme, 1-stav parkett og kjøkken fra Sigdal med integrert hvitevarer. De fleste leilighetene har også to bad. I Årneskvartalet bor folk svært sentralt. Det er tøffelavstand til alt av servicetilbud, også til jernbanen som fører deg inn til Oslo på snaue 50 minutter. For folk som liker friluftsliv er Årnes midt i blinken med hyggelige Glomma som nærmeste nabo. Her finnes mange flotte fritidsmuligheter som tilrettelagte turstier, fiskemuligheter og båtliv, forteller Engeflaen som selv er en aktiv friluftsmann.
– Dragsjøhytta med sin idylliske beliggenhet ved Dragsjøen er også et populært turmål. Fra Årneskvartalet er det kort vei til relativt ny lysløype for fotturer og ski, ny svømmehall og utendørs bademuligheter, samt ridesenter og idrettsanlegg, fortsetter Engeflaen som påpeker at det er viktig med nyetableringer i Årnes.
– Dette er et viktig område med et stort potensiale som trenger fornyelse og modernisering. Trekanten park, ny gatestruktur, samt undergangen ved Årnes stasjon til elveområdet er positive elementer som løfter Årnes og viser at kommunen har både kraft og vilje til nyutvikling.

Moderne og tilrettelagt

Den følelsen av å flytte inn i en helt ny bolig, der alt er akkurat som du ønsker deg det, og alt fungerer slik det skal fra første dag – den er god den!

Årneskvartalet er et kvalitetsprosjekt midt i Årnes sentrum bestående av leiligheter og næringsarealer. Byggene består hovedsaklig av fasader av trepanel og tegl. Alle leilighetene har lyse og fine private balkonger eller terrasser med vidt utsyn. Her kan lange lyse sommerkvelder nytes med venner og gode naboer.

Det blir parkmessig opparbeidet felles takterrasse med benker, bord, beplantning m.m. Det blir etablert underjordisk garasjeanlegg med sportsboder og sykkelparkering.
Fra garasjen blir det adkomst med heis rett opp til leilighetsplan.

Leilighetene får balansert ventilasjon med varmegjenvinning, med avtrekk fra bad og via kjøkken. Moderne ventilasjonssystemer gir sunne innemiljøer, og er dessuten økonomiske i drift, noe som også gir utslag på verdien av de enkelte boligene.

Årneskvartalet er et gjennomtenkt og moderne prosjekt som passer ypperlig, enten du kjøper din første leilighet eller om du selger eneboligen for å bo i noe mer praktisk og lettstelt.

En enklere hverdag

KORT FORTALT

 • Moderne leiligheter i flotte omgivelser
 • 2-, 3- og 4-roms fordelt på fem etasjer
 • Parkering i tilhørende garasjekjeller
 • Heisadkomst opp til leilighetsetasjene
 • Balkonger, terrasser, felles takterrasser
 • Det er mulighet for ladepunkt for el-bil
 • Entreen har dørcalling med video
 • Sigdal kjøkken med integrerte hvitevarer
 • Hvitevarene består av stekeovn, induksjonstopp og oppvaskmaskin.
 • Stue og kjøkken får en åpen løsning
 • Enstavs eikeparkett i alle rom (ikke bad)
 • Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel
 • Alle soverom har tilhørende garderobeskap
 • Innvendig bod og sportsbod i fellesareal
 • Sikringsskapene har automatsikringer
 • Vannbåren gulvvarme
 • Balansert ventilasjon med varmegjenvinning

Arkitektens visjon

Byggeaktivitet midt i Årnes sentrum er ikke hverdagskost. Romerike Arkitekter AS liker utfordrende oppgaver, og vi er veldig glad for å ha fått anledning til å designe Årneskvartalet.

Dette er et prosjekt med en lang historie, og med en særdeles utholdende byggherre. Her har det vært mye entusiasme og ståpå-vilje gjennom mange år. Da er det også veldig hyggelig når målet nå virkeliggjøres. Romerike Arkitekter AS takker Morten Engeflaen og hans med- investorer for den unike muligheten vi har fått ved å forme denne sentrale delen av Årnes.

Årneskvartalet er et kombinasjonsbygg med næringsaktivitet i de to første etasjene og med leiligheter i de fem øverste etasjene. Bygget har felles parkeringsarealer for leilighetene i underetasjen, og felles takterrassearealer på toppen.

Tankene rundt utformingen har vært at kvartalet skal ha sitt bygningsmessige tyngdepunkt i det nordøstre hjørnet mot krysset mellom Jernbanegata/Kirkevegen. Her ligger adkomsten til leilighetene med hovedtrapperommet som det høyeste bygningsvolumet i kvartalet. Bebyggelsen trapper seg så ned mot syd og vest, noe som gir mulighet for store balkonger med flotte solforhold og utsikt mot Glomma.

Det har vært jobbet mye med å bryte opp bygnings- volumene innenfor kvartalet. Mot Jernbanegata i nord bygger gatelivet seg opp med to etasjer, og avsluttes med fire etasjer som gir en god tilpassing til høydene i den eksisterende bebyggelsen. Dette gir et gateløp som tar opp småskaladimensjonen som finnes i denne delen av sentrum.

Her er det også benyttet kjente materialer som tegl og trepaneler.

Den indre delen av kvartalet vender seg i stor grad mot den eksisterende næringsbebyggelsen i sentrum, men Bunnpris-bygget i syd og Årnes Sport/Liland-bebyggelsen mot nordvest. I dette området markerer Årneskvartalets næringsarealer seg i første og annen etasje. Disse arealene slippes litt lengre ut enn vegglivet for boligdelen over, og skaper igjen et høydenivå i kvartalet som tilpasser seg den nærliggende sentrumsbebyggelsen.

Disse hovedgrepene i oppdeling og skalering av bygningsmassene, medvirker til at Årneskvartalet får et variert og spennende uttrykk. Lave høyder i næringsdelene på fortausnivå, og større høyder i leilighetsdelen som trapper seg trinnvis opp mot syv etasjer.

Materialkvaliteten i bebyggelsen er preget av tre, tegl, platekledninger og glass. Variasjonene i materialbruken er bevisst brukt til å skalere bebyggelsen, og ved det gi et variert fasadebilde både på gateplan og i de høyere delene.

Det er stort spenn i leilighetstypene i Årneskvartalet, helt fra små to-roms og til store romslige fireroms. Det er heisløsning fra parkeringskjeller og rett opp til leilighetsetasjene, og videre derfra til den romslige takterrassen på toppen.

Vår oppfatning er at Årneskvartalet vil gi et spennende, variert og godt leilighetstilbud i sentrum. Dette er det mange som har ventet lenge på.

Vi i Romerike Arkitekter AS er stolte over å være med på utformingen av denne ”milepelen” av et bygg i Årnes sentrum, og vi ønsker alle boligkjøpere lykke til i de første virkelige sentrumsleilighetene på Årnes.

Romerike Arkitekter AS

Ole Bj. Folmo
siv.ark mnal/daglig leder

Kontakt oss

post@aarneskvartalet.no