Veien til et levende tettsted

 

Årnes er et koselig tettsted med over 4.200 innbyggere beliggende langs Glomma, ca. 20 min fra Jessheim. I Årnes sentrum finnes butikker, kaféer, restauranter, butikker, samt kollektiv transport med tog/buss, og Nes kulturhus med bla. moderne flerbrukshus med flere kinosaler og bibliotek.

Hele området kjennetegnes av at det er vektlagt å skape god kontakt med Glomma. Her er det gode turmuligheter, både langs Glomma og i skog og mark, enten du benytter sykkel eller bena. Videre kan Nes kommune by på 2 golfbaner.

Har du, eller drømmer du om båt, er det egen båthavn i Årnes, så det er fullt mulig å ta en liten tur på elva uten å måtte planlegge.

I Nes kommune finnes skoletilbud i alle trinn; Runni Ungdomsskole, Nes Videregående skole, samt Hvam Videregående med en rekke linjer å velge blant. Utdanningsdirektoratet har godkjent etableringen av Romerike International School på Neskollen med plass til ca 200 elever på 1,-10. årstrinn.

Nes har et aktivt kultur- og idrettstilbud med flere flotte anlegg. Raumnes og Årnes IL har et godt og variert idrettstilbud med flere flotte anlegg og helt nytt klubbhus. Nes Golfklubb holder til på Rommen Golfpark ved Vormsund, og i tillegg er det kort vei til golfanlegg på Hvam som ligger i vakre omgivelser.

I tilknytning til Nes videregående ligger svømmehall som ble åpnet høsten 2017

Nes Kulturhus, som er et moderne flerbrukshus med tre kinosaler og forskjellige kulturaktiviteter for alle aldre. Her holder også Nes bibliotek til, et moderne og flott tilbud.

Alt i nærheten…

50

Tog til Oslo

20

Bil til Jessheim

30

Bil til Gardermoen

Det gode liv der elvene møtes

Nes sine særegenheter – som elvemøtet mellom Glomma og Vorma, det bølgende kulturlandskapet og kulturhistorien, blandet med kjennetegn som tilgangen til natur og friluft, det rike kulturlivet og idrettstilbudet, mye frivillig arbeid og god dugnadsånd – er med på å danne kommunens identitet, står skrevet på kommunens hjemmeside. Dette, tror Engeflaen som har lagt både hjerte og sjel i Årnes kvartalet – er en god grunn til at folk blir boende eller flytter tilbake til kommunen.
– Det er en positiv vekst i kommunen. Vi vet at eldre ofte flytter til lettstelte og moderne, og gjerne litt urbane leiligheter i samme kommune når de når en viss alder, men nå ser vi også at en del mennesker flytter tilbake og at folk på min alder går fra enebolig til leiligheter - vi ønsker kanskje å bruke tiden på litt andre ting enn vedlikehold, sier Engeflaen som ikke er fremmed for å gjøre det samme selv.

POSITIV UTVIKLING I NES KOMMUNE

Morten Engeflaen som også er næringsdrivende og leder i Nes næringsforening jobber aktivt for et levende sentrum og mener Årnes kvartalet bidrar til å styrke Årnes posisjon når det gjelder næringslivsinteresser, men også som et flott sted å bosette seg.

– Næringslivet i Nes opplever en hyggelig utvikling. De siste årene har anleggsbransjen og entreprenørvirksomhet økt mest. Landbruket er også en stor næring, men nest størst er varehandel som står for 10–12 prosent av næringsvirksomheten, sier Olaf Dønnum, næringssjef i Nes kommune til Raumnes.no.

– Det er viktig med fornyelse, sier Morten Engeflaen. Som handelsmann med lang fartstid i Årnes, ser Engeflaen et stort potensiale og tenker langsiktig. Han ønsker å legge til rette for flere servicetilbud i Årnes.

– En positiv sentrumsutvikling og økt boligbygging er i tråd med ønsket til lokale og regionale myndigheter. prosjektet er snart ferdigstilt. Årneskvartalet er et nytt og positivt element i sentrum med en grunnflate på 1500 kvadratmeter.

Kontakt oss

post@aarneskvartalet.no