Veien til et levende tettsted

 

Årnes er et koselig tettsted med over 4.200 innbyggere beliggende langs Glomma, ca. 20 min fra Jessheim. I Årnes sentrum finnes butikker, kaféer, restauranter, butikker, samt kollektiv transport med tog/buss, og Nes kulturhus med bla. moderne flerbrukshus med flere kinosaler og bibliotek.

Hele området kjennetegnes av at det er vektlagt å skape god kontakt med Glomma. Her er det gode turmuligheter, både langs Glomma og i skog og mark, enten du benytter sykkel eller bena. Videre kan Nes kommune by på 2 golfbaner.

Har du, eller drømmer du om båt, er det egen båthavn i Årnes, – så det er fullt mulig å ta en liten tur på elva uten å måtte planlegge.

I Årnes finnes skoletilbud i alle trinn; Runni Ungdomsskole, Nes Videregående skole, samt Hvam Videregående med en rekke linjer å velge blant.

Alt i nærheten…

50

Tog til Oslo

20

Bil til Jessheim

30

Bil til Gardermoen

Det gode liv der elvene møtes

Nes sine særegenheter – som elvemøtet mellom Glomma og Vorma, det bølgende kulturlandskapet og kulturhistorien, blandet med kjennetegn som tilgangen til natur og friluft, det rike kulturlivet og idrettstilbudet, mye frivillig arbeid og god dugnadsånd – er med på å danne kommunens identitet, står skrevet på kommunens hjemmeside. Dette, tror Engeflaen som har lagt både hjerte og sjel i Årnes kvartalet – er en god grunn til at folk blir boende eller flytter tilbake til kommunen.
– Det er en positiv vekst i kommunen. Vi vet at eldre ofte flytter til lettstelte og moderne, og gjerne litt urbane leiligheter i samme kommune når de når en viss alder, men nå ser vi også at en del mennesker flytter tilbake og at folk på min alder går fra enebolig til leiligheter - vi ønsker kanskje å bruke tiden på litt andre ting enn vedlikehold, sier Engeflaen som ikke er fremmed for å gjøre det samme selv.

POSITIV UTVIKLING I NES KOMMUNE

Morten Engeflaen som også er næringsdrivende og leder i Nes næringsforening, har lenge arbeidet aktivt for et levende sentrum og mener Årnes kvartalet vil bidra til å styrke Årnes posisjon når det gjelder næringslivsinteresser, men også som et flott sted å bosette seg.

– Næringslivet i Nes opplever en hyggelig utvikling. De siste årene har anleggsbransjen og entreprenørvirksomhet økt mest. Landbruket er også en stor næring, men nest størst er varehandel som står for 10–12 prosent av næringsvirksomheten, sier Olaf Dønnum, næringssjef i Nes kommune til Raumnes.no.

– Det er viktig med fornyelse, sier Morten Engeflaen. Som handelsmann med lang fartstid i Årnes, ser Engeflaen et stort potensiale og tenker langsiktig. Han ønsker å legge til rette for flere servicetilbud i Årnes.

– En positiv sentrumsutvikling og økt boligbygging er i tråd med ønsket til lokale og regionale myndigheter. Vi regner med at byggingen er godt i gang i 2018 og beregner byggetiden til halvannet år. Årnes kvartalet vil et nytt og positivt element i sentrum med en grunnflate på 1500 kvadratmeter.

Kontakt oss

Kjetil Bergersen

Daglig leder / Megler MNEF / Partner

kb@privatmegleren.no

92 80 62 88

Lars Kristian Hanssen

Eiendomsmegler / Prosjektmegler MNEF

hanssen@privatmegleren.no

92 21 86 15